Google+ Badge

Friday, July 17, 2009

CERITA LAWAK BUAT KORANG...

ceta nie pendek ja huhuh tapi bagi saya lucu larrr...so share2 laa dgn korg...


TAJUK:PAK MAT
suatu hari, pak mat pegi keluar ke bandar bersama isterinya, mak minah. perjalanan mereka mengambil masa yang cukup lama menaiki sampan oleh kerana kampung mereka terletak di pedalaman. setelah sampai di sebuah pusat membeli-belah, pak mat ternampak sebuah cermin kecil sebesar tapak tangan. oleh kerana dia tidak pernah melihatnya, dia pun membelinya tanpa pengetahuan mak minah. sesampai di rumah, dia pun termenung melihat cermin tersebut setiap hari lalu menyebut 'macam.. bapak aku..' mak minak berasa pelik dengan sikap pak mat lalu curi-curi mengambil cermin tersebut sewaktu pak mat pergi ke surau. mak minah berkata ' perempuan macam ini yang laki aku minat ?

YON YI: LA..LAL..LA...LAA.....heheheh ade pengalaman tak?



TAJUK:TUKAR UBAT
Seorang pesakit merasa gembira dan bersyukur kerana setelah dirawat oleh doktor Azam..die semakin pulih..
Doktor..saya amat berterima kasih dengan segala pertolongan doktor selama ini...oleh itu saya ingin membalas pertolongan doktor itu...........Doktor Azam merase hairan..lalu bertanya..
Takpela..saya sebagai doktor memang perlu membantu orang...tidak perlu balasan.....Pesakit itu memegang tangan doktor itu lalu berkata..Saya telah meletakkan nama doktor dalam senarai pemilik harta di wasiat saya...harap terimalah pemberian ikhlas ini...wlupun tk setanding dengan apa yang doktor lalukan kepada saya....Doktor itu tergamam lalu berkata...Erm..terima kasih..erm encik ..bolehkah saya menyemak balik senarai ubat2 yang saya berikan kepada encik..rasanya saya ingin memberikan ubat yang lain kepada encik......
YON YI:tamakkkk kan mcm sorg tue hheheh
TAJUK:MONYET GILA MAKAN
Aku pernah terbaca joke ni...and rasenyer kelakar ar gak..then nk cite kat korang tahap kelakar nyer cmner...klu tk kelakar..sengih sikit pun ckup la...
Ada seorang lelaki membela seekor monyet...satu hari die membawa monyet peliharaan nya pergi ke sebuah Bar...Semase lelaki tersebut menikmati minuman di bar tersebut...monyet peliharaan nya itu mula membuat kacau...dia melompat ke sana sini...Bila nampak sepiring kacang monyet itu terus memakannya..nampak semangkuk kentang goreng terus mengambil nya lalu di makan nya...dan tiba2 melompat pula ke atas meja pool dan mengambil bola pool tersbut dan menelannya sehingga abis...
Pemilik bar tersebut melihat keadaan itu dan berkata kepada lelaki tersebt Encik...encik nampk tak ape yang monyet encik lalukan?..... Ape?.....die menelan bola pool di meja pool saya sehingga abis.....
Dengan selamba lelaki itu menjawab ..Saya tak pelik pun...dia memang akan makan apa sahaja...saya akan byr semua yang dia makan tadi...ok....Lelaki tersebut menghabiskan minumannya dan membayar bill lalu beredar...
Dua minggu selepas itu..lelaki itu bersama monyet nya datang lagi sekali ke bar tersebut...Seperti biasa lelaki itu memesan minuman dan sekali lagi monyet nya itu melompat kesana sini...dan tiba2 monyet tersebut ternampak sebiji epal..die mengambil epal tersebut dan menyumbat ke punggungnya..dan mengeluarkan semula lalu memakan nya ....
Pemilik bar semakin hairan dan terkejut..lalu berkata kepada pemilik monyet tersebut..Encik..adakah encik nampk apa yang monyet encik lalukan tadi?...Ape lagi??......Die menyumbat sebiji epal kedalm punggungnya dan mengeluarkan nya lalu di makan...
Saya tk pelik pun...dia masih akan makan apa sahaja..cume sejak dia menelan bola pool hari tu...sekarang dia akan mengukur dulu sebelum memakannya...
YON YI: huhuuhu so,hati2 dgn haiwan peliharaan korang yea hihih

Thursday, July 16, 2009

NAK KONGSI LIRIK LAGU DGN KORANG HUUHUH...

1ST TIME DGR LAGU NIE, WOW!!!!!!!!!... 2ND UHHHH!!!! , 3RD I LIKE , 4TH NAK TAHU APA TAJUK LAGU NIE , 5TH NAK CARIK ,6TH NAK CARI , 7TH NAK CARIK HAHAHHA

Actually tajuk lagu nie CARI JODOH...BY WALI BAND
SY bukan berminat dgn tajuk lagu nie tapi berminat dengan lyrics dan muzik lgu nie it was chicky and can entertain us..huhu...sometimes kite kena dgr lagu2 mcm nie wlpn sy sebenarnya lebih berminat dgn lagu2 yg lebih fresh huhuuhuhuh....

Lirik lagu: Cari Jodoh by Wali Band


Apa salahku Apa salah ibuku

Hidupku dirundung pilu

Tak ada yang mau dan menginginkan aku

Tuk jadi pengobat pilu

Tuk jadi penawar rindu

Tuk jadi kekasih hatiku


Timur Ke BaratSelatan ke utara

Tak juga aku berjumpa

Dari musim duren hingga musim rambutan

Tak kunjung aku dapatkan

Tak jua aku aku temukan

Oh tuhan inikah cobaan


Reff..

Ibu-ibu bapak-bapak

Siapa yang punya anak

Bilang aku aku yang tengah malu

Sama teman-temanku

karena cuma diriku

yang tak laku-laku


Pengumuman-Pengumuman

Siapa yang mau bantu

Tolong aku kasiani aku

Tolong cari diriku kekasih hatiku

Siapa yang mau


Lirik lagu pilihan Noy 2009

p/s: SIAPAPUN DI LUAR SANA I'AM UR NEW FRIEND,BIG FRIEND,SMALL FRIEND,OLD FRIEND,NICE FRIEND,SWEET FRIEND, GOOD FRIEND AND YOU FRIEND...

P/S:HADIAH SY UTK KORANG
SO....I PROMISE YOU NO MATTER WHAT HAPPENS, WHEN YOU LOOK BACK, I'LL ALWAYS BE THERE.... HEHEH HAVE A NICE DAY TO ALL.....

  • SAYA DGR EFA JUGA SUKAKN LAGU NIE SO......ENJOY WIT DIS SONG HUHUU.....

GAWAI NGILING TIKA 2009 OPEN HOUSE

deAR all my friends..haaa today sy nak bkongsi pengalaman saya di SALOMA BISTRO HUHUHUHU 11th JULY 2009 bersamaan hari saturday minggu lepas...

tentatif perjalanan ktorg iaitu me dan ida....
09.00am - arrived at UNITAR KJ ( jumpe miss Sida & Anis) pastu kitorg pegi mkn..
09.30am - i call mr.president josh tanye dia kat mane (dia jwp on the way) huhuhu
09.45am - yg lain2 pun sampai ( josh,wawa,lane,jimmy,max,nancy,ceaser,olive)
09.55am - Dr.lawrence pun sampai..so ktorg seperate in 2 group utk pegi sane.
10.00am - group 1st (Lane,Wawa,Max,Jimmy) pg sane by their own car keta wawa
Group 2nd ( Dr,Josh,Noy,Ida,Sida,Ceaser,Nancy,Anis,Olive)
10.20am - group ke-2 dibhgi lagi..setelah sampai di stesen LRT Tmn.Bhgia.
10.25am - group sy (Ida,Anis,Olive,Sida) bertolak dr tmn.bhgia ke KL.sentral
10.45am - kump sy sampai kat KL>sentral huhuh olive kate lpr,so singga jap
11.00am - bertolak dr KL.sentral menyebrang ke kaunter STAR utk ke bkt nanas
11.20am - sampai kat bkt nanas huhuh..ktorg kena jln kaki ke destinasi pulakk



P/S: SETELAH KEPENATAN B'JLN REHAT JAPP BEB...

12.00am - akhirnya sampai kat saloma bistro huhuhu



P/S: HUUUHU

12.12am - i called josh tanye diaorg kat ne,then he say that korg lepak2 dulu




P/S: PANAS NIE TAHAN JE,SBP NK AMIK PIC HIHIH


12.45am - barulah diorg sampai...kami dah pun puas ronda2 kwsn saloma Bistro
keja2 pun bermula...penat2....
ummmmpphh...penat larr nk tulis semua yg ktorg buat huhuh..so,i ermm ringkaskan la hiihih..sebelah ptg, ktorg start dgn acara memanggang aym... aku yg x tahu psl masak2 dan alergik dgn benda tue pun tpksa mbantu di bidang itu dsbpkan kami kekurangan tenaga kerja....panas,tangan nk tbkr pun ada, baju dan rambut pun dah ada perfume aym panggang..huhuhu... menjelang senja barulah si azwan dan mr.greg tiba..iskh...iskh...iskh.... hahah yg lawaknya ktorg sempat mengusik greg...ttg pakaian yg sepatutnya dia pakai time tu as penyambut tetamu huhuhu...pakai sirat mcm pakaian kaum iban hiih..tp dia tk nak hahah..tak ape Greg next year korg pula jd wakil as a keling gawai 2010 pula hahhah...diorg dtg jeerr terus suruh ktorg bhenti buat keja2 pemanggangan uiii BESTNYA HAHAH.....dorg kate Dr yg suruh...huhu so,ktorg pun bhenti la..then they ask us to mandi dulu...hahah memandangkan time pd masa tu dah pukul 5.30pm sedangkan sepatutnya ktorg kena jaga keja masing2 pd pukul 7 pm...
selepas tue, ktorg pun pegi larr ke hotel concorde yg telah ditempah khas utk tempat mandi dan persalinan baju utk semua yg bekerja pd hari tersebut...
-acara mandi pun bermula- nie yg tak tahan nie hahah
1.org pertama yg mandi Dr.lawrence & ank lelaki dorg
2.ke-2 olive (kena jaga kaunter ticket)
3.ke-3 Cesear ( kena jaga kaunter jugak)
4.ke-4 nancy ( penyambut tetamu) die pakai bju tradisional iban..
5.ke-5 aku larrr orgny huuu,pyh betol nk mandi dlm keadaan tergesa-gesa..
6.ke-6 Ida pun mandi (kami bdua kena jaga pintu masuk)
7.ke-7 giliran Sida pula uhhh pnt lyn karenah die huhuh
8.ke-8 Anis....pula huhuhuh
lepas tue aku dah lupe siape lagi yg gi mandi yea hihihihi alamat pelupa namany kan mmg dah lupe dah...

memulakan tugas sy selaku tukang chop org mlm tue mbuatkan aku bgitu dikenali di pintu masuk,bila dorg keluar dan masuk dorg kena jumpe aku dgn ida kat depan pintu tue..huhuhu
there are many people yg dtg...termasuk larr DEWI ( protege LIZA HANIM) dlm Mentor...dia turut bertanding mewakili kaum bidayuh,dia menang sebagai miss photography....selain tue miss world malaysia 2007 as a jury mlm tue.... apapun yg paling perit sekali bile event tue abis....ktorg laa yg paling last balek,bukan ape xde transport huhuh ktorg tunggu Dr dtg utk hantar kami balek huhuhu... (wawa,lane,max dan jimmy) balek awal so yg tinggal (sy,ida,sida,anis,josh,greg,wan,cesear,olive,nancy) uhhh bygknlah x muat kera Dr tue huhuh...tapi josh akhirnya meninggalkn ktorg pula dia nak ke PUDU utk jumpe uncle dia...after that si Greg pula sister dia dtg ambil...so yg tinggal kat sana 8 org lagi huhuhuh...so blh tahan laa muat juga laa.....

  • akhirnya kami sampai kat rumah pd kul 2.30am hahah....penat tau...

Monday, July 13, 2009

horreyyyy!!!!!!!!!!!!

baru abes exam so,,,,so,,,, happy nie hihih

Saturday, July 4, 2009

CERITA LAWAK - PELUPA

Seorang isteri menyuruh suaminyer yang terkenal dengan sikap pelupa pergi ke pasar untuk membeli barang dapur

isteri:beli bawang sekilo,cili kering dua ringgit
suami:setakat dua barang abang ingatlah
sebaik saja enjin vespa dihidupkan si isteri pun ingat garam dah habis.
isteri:eh abang garam dah habis
suami:kalau dah tiga barang mesti abang dah lupa
isteri:kalau macam tu baik abang tulis
selesai mencatat barang yang hendak di beli

sampai di pasar si suami terpinga-pinga.garu sana.garu sini tak pasal pasal
rambut gugur.selain lupa apa barang yang di perlukan isterinya dia juga lupa bawa kertas catatannya tadi.

Yon YI :macam mana orang tu pelupa tak hihihi?
ahhh lagi satu TAJUK MENGGOSOK GIGI


Seorang doktor wanita yang cantik dari bandar melakukan satu kajian kesihatan di sebuah kampung. Ketika hampir semua pendudukkampung sudah berkumpul di dalam dewan itu, doktor wanita itu mula bertanya.
Doktor : Menjaga kesihatan haruslah dimulakan dengan kebersihan gigi.. Saya ingin tahu, berapa kali, pakcik-pakcik gosok gigi dalam sehari?
Pak cik Ali : (malu-malu) bagi pak cik, cukuplah sekali sehari...
Pakcik Rizal : Sekali sahaja! Saya 3 kali sehari.
Doktor : Bagus....bila masanya, pak cik menggosok gigi?
Pakcik Rizal : Pagi sebelum mandi. Petang, selapas balik dari sawah, dan malam, sebelum tidur.
Pak cik Azwan :3 kali sahaja sudah sombong...saya 12 kali!
Doktor : Wah...macammana pak cik gosok gigi sampai 12 kali?
Pak cik Azwan : Januari sekali, Februari sekali, March sekali, ...........

Yon Yi:so,macam mana lawak tak?hihih
esok2 aku kongsi cerita lawak lagi dengan korang eheheh...

Friday, July 3, 2009

PUISI TERINDAH..

KUALI DAN CAWAN
Singgah sebentar di medan selera kaki lima
Kuali pun bersuara
Manusia kini lebih gemar makan di restoran dan hotel
antarabangsa
(mungkin mi rebus di situ lebih enak biarpun harganya
gaji sehari seorang petani).
Cawan pun berceritera
Manusia kini lebih suka minum di rest house dan
bar dingin dengan bunga-bunga segar
menguntum senyum di bibir cawan:
(mungkin kopi O di situ lebih sedap biarpun harganya
gaji sehari seorang nelayan).
Demikian, pelarian hari manusia
Semakin ligat mencari nama dan publisiti
Lupa asal lupa diri
Di medan penghidupan.
Dikarang oleh: Chai Loon Guan
Diterbitkan oleh: Mingguan Malaysia,7 Februari 1988
Puisi ini menunjukkan betapa manusia sekarang,tidak mengamalkan kehidupan yg sederhana. dimana masing2 berebut untuk mengejar pangkat dunia dan melupakan apa yg sepatutnya kita miliki di dunia ini...

Thursday, July 2, 2009

SEHARI 1 PUISI (1 MALAYSIA)

HARI INI SAYA INGIN BERKONGIS DENGAN ANDA TENTANG PUISI YG BERTAJUK :
PERTANYAAN
ketika menunggu bas tiba
Di hujung bangku penghuni
Seorang anak kecil
Bertanya kepada ibunya:
Mama,kenapa jalan begitu buntu?
Lalu,seorang ibu pun bersuara:
Nak,itulah penghidupan!
Dan, anak kecil itu pun tidak lagi bertanya
Macam debu-debu merenung pertanyaan.
Puisi PERTANYAAN adalah hasil tulisan Chai Loon Guan, terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka..
saya amat berbangga dengan hasil puisi yang beliau telah ilhamkan...

AKU KEHILANGAN PATUNG PATRICK...

HUHUHU sedihnya, patrick di mana kau...siapa yg terjumpa ko mesti terus ambil kan sebab ko cute hhuuhu..
mula2 mcm nie aku pergi kat CC selepas print surat dari FOMCA, aku duduk kat CC lebih kurang 40 min, lepas tu aku keluar dgn bergaya lah konon. tanpa menyedari yg patrick ada ataupun tiada,, aku pun naik lah kat workstaition, bila time2 nak duduk tue baru lah aku tersedar yg patrick sudah tiada...hilang entah kemana...
Aku pun bergegas ke lorong2 yg saya lalui sebelum tiba ke warkstation namun hampa, kelibat patrick aku tak jumpa inikan pula wajahnya yg cute tu huhuhu...dah lama aku berkawan dgn patrick tau, dulu aku selalu tinggalkan dia dalam locker tapi dalam masa beberapa minggu nie aku bawa di ke hulu ke hilir,,,tapi tiba-tiba hari nie dia hilang pula,entah macam mana lah dia boleh tertanggal dari beg aku...
BILA LAH NANTI AKU DAPAT CARI PENGGANTI PATRICK KU YG AKU SAYANG....