Google+ Badge

Thursday, October 29, 2009

Buat Teman2 Di luar Sana..

Warkah buat Teman Seperjuanganku
Teman.....Dalam mengejar arus kedewasaan ini aku dengan seikhlas hatinya menabur debu segala jenis kasih sayang kearah jalinan persahabatan ini.

Teman,Aku mengerti akan hakikat sebenar yang bakal kita lalui setelah hidup kita bakal diterangi cahaya masa depan iaitu hidup sebagai seorang dipertengahan usia tidak lagi pada masa sekarang iaitu zaman remaja.Bukan aku menaruh harapan supaya kita selalu berjumpa ,namun dihati ini terselit perasaan rindu yang amat mendalam.

Teman,Sebagai mana baik budi mu terhadapku,setinggi gununglah cubaanku untuk meneruskan perjuanganku sebagai sahabatmu yang sentiasa periang dan ceria sewaktu dahulu.Selama aku mengenalmu inilah kali pertama aku ingin mengucapkan sesuatu yang mungkin berharga bagi dirimu.

Teman,Jujur aku akui kaulah sahabatku yang paling istimewa walau hakikatnya kau dan aku sering bertegang leher lantaran sikap angkuh yang menguasai diri.Terima kasih kuucapkan atas segala pengorbanan kasih sayang yang engkau berikan.Maafkanlah aku andai selama ini aku sering mengganggu perasaanmu dan membuatkan dirimu sering dilanda taufan api kemarahanmu.

Teman,Ingatlah bahawa dalam mengejar arus kehidupan apatah lagi zaman kemewahan kau dan aku pernah digelar sahabat yang paling akrab suatu ketika dahulu.Janganlah kau persiakan harapanku ini walaupun ku tahu kau mungkin bakal meninggalkan aku setelah menemui sesuatu yang paling baik berbanding diriku.Ku berdoa agar kau sentiasa ceria seterik matahari sesegar bunga di taman dan semanis senyuman.
Puisi terindah hasil tulisan:
Karya:Siti Zubaidah binti Che Pee
Pelajar Institut Hasani 2004Sungai Petani Kedah
P/S:noy @ yihin ucapkan salam sayang buat semua...mohon maaf atas segalanya...semoga anda semuanya berjaya dalam final exam yg akan datang...chayoo!!!!!

Tuesday, October 27, 2009

"SEORANG TEMAN"

NAMA:NOYIHIN BT SANGKONG
ASAL:SABAH
UMUR:21 TAHUN
COURSE:DIPLOMA IN TOURISM MANAGEMENT
CIRI-CIRI:EDUCATED,TEGAS,AGAK KASAR,EMOTIONAL,DEDICATED.
KEISTEMEWAAN:PANDAI MENYANYI
  • HAAA..Tue laa yg dipublishkan oleh cik CT IDA kita kat blog die huhuh..
  • ciri2 aku tue...tak nak komen banyak laa coz Absolutely correct huuh...
  • Cik IDA nie cukup kenal siapa NOY yg sebenarnya hahah..
  • Dah setahun lebih berkawan rapat dgn dia, ktorg selesa utk sharing cerita suka duka bersama-sama..
  • So if korang ada kemuskyilan tentang diri ini sila tanya kat dia heheh...terutamanya pada org2 yg berminat utk mengenali aku hahah...bole tak IDA?
  • Yang aku paling suka tue dia ckp aku pandai menyanyi heheh..nak ajak karaoke sila lah sms aku hehe anytime for that's ukie....
  • Yang lain semuanya BENAR tiada sebarang penipuan dan penambahan berlaku disitu huhuhu.

KOMEN NOY-psl ciri2 aku yg ida ckp kat ats tue..

  1. KASAR> mmg kasar, kdg2 saya tak sedar pun yg saya dah tercakap sesuatu yg menyakitkan hati org lain..(i'm sorry)...
  2. TEGAS> yaa mmg tegas.. if saya ckp NO..mmg tidak lah jawabnya.. (yg kenal tue mmg dah agk dah jwbn aku kan)..
  3. EMOTIONAL> huhu saya mengaku IDA haha.. IF saya nak cerita sesuatu then cete tue ikhlas from my heart,berair mata kan IDA hehe..(die jatuh sendiri aku tak suruh pun die jatuh jugak hehe)..
  4. DEDICATED> hurm..apa nak cakap ar.. bila saya nak buat sesuatu saya kena pastikan semuanya berjalan dgn lancar..Apapun Thankz to all yaa who concern with me.. (terutamanya KO IDA huhuh)
  5. EDUCATED> Atas didikan Mami sya, jadilah Noy yg sekarang nie heheh.. (PEACE no war!!)

Monday, October 26, 2009

KENANGAN KU

PADA 17th oct 2009 YANG LEPAS...


  1. Rombongan exco drpd Borneo Students Society (BSS UNITAR) ke Jabatan Biro TATANegara sempena sambutan Rumah Terbuka Hari Raya...
  2. seramai 13 ahli BSS dijemput untuk menghadiri Open house ini, ahli-ahli BSS yang hadir sekaligus dilantik sebagai URUSETIA PROGRAM. separuh drpd kitaorg bertugas sebagai penyambut tetamu di pintu masuk hdpn dan yg lain2 di bhg pintu blkg... sy and the gang di bhg depan huhuh..
  3. program ini bermula dari jam 02 pm sehinggalah 4.30.. tapi ktorg sampai awl tau huhuh kul 12pm dah sampai...
  4. tujuan utama BSS menghadiri open house ini adalah untuk memenuhi jemputan daripada BIRO TATANegara selain daripada itu kami ahli BSS dalam pencarian mencari sponsor dalam rombongon BSS@LANGKAWI pada 01-04 dec 2009 ini.. dan kami mendapat green light drpd JBTN BIROTATA NEGARA...semuanya adalah hasil usaha MR.MAX yg sebenarnya salah seorang drpd anggota KRIS..boleh dikatakan beliau lah link utama ktorg dengan BTN.. thnkz and gud luck yaa...


goods memories.. COMEL TAK HUHUHU.....
  • 1 st time nampak Datuk Mukhriz bin Tun Dr.Mahathir face to face..huhuh same jea mcm kat TV..
  • 1 st time nampak Dato' Dr Mashitah Ibrahim.. errmmm Cantik huhu
  • Penasihat sulit Tun Abdullah Pun ada...
  • dato'2, datuk2,dr2,datin2 dan banyak lagi... yg mukanya cukup dikenali..

  • protege JAC- iaitu Kumpulan EVO

  • kumpulan nasyid INheart - menjadi penghibur tetamu pada hari itu
Apapun TQ to max,lane,Joshua,cliff,yuhady,nancy,pinnie,erlenc,ceaser, lee pei yie, JJ, dan tak ingat lg lah huhuh nanti aku tambahkan kalau ada yg tak tertulis nama huhuh....heheh...

Friday, October 23, 2009

KAMI DITINGGALKAN

SIR AZWAR....



JUST TO SAY THANKS A LOT TO UR SIR,AND GOOD LUCK..

  • sedih & risau...what will be happen to us (students section 6 eng 3)

  • just 3 weeks left before final exam on 16th nov 2009...

  • sedih coz we must be independently start from now.. cam ne eh? kite tak siap forum and quiz 2 lagi?

  • siape yang akan gantikan sir nanti?

  • sir dah same2 dgn kite selame 3 bulan nie.. tibe2 kena ganti dgn lecturer lain pula...sodieee woo...sir dah faham sangat dgn our standard, behaviors& situation.skrg we must try do the best...sure mcm tak sure je huhuhu....


KUSUT

KERUNGSINGAN MELANDA JIWA KU

sedar tak sedar exam semakin hampir...
just 3 weeks left..
nie yang menggerunkan aku nie..buat aku risau jea..
tapi aku tak sabar nak habiskan sem nie...
sem nie buat aku kusut laa...dalam 3 bulan nie jadual aku dipenuhi dgn program & aktiviti luar..
tiap-tiap hari aku sakit kepale huhuhu..nak ngadu.....
knape eh?UHHH....nak rehat boleh?
aku nak stopkan my outdoor activities boleh tak for this moment?
sem nie the subject provided makin susah laa...aku leh score tak argh?
RISAU laa..tolong..tolong huhuhu...

Sunday, October 18, 2009

PROGRAM TERKINI BSS UNITAR

TOGETHER WITH OUR FAMILY

Jom..! jOm! kita beramai- ramai menjayakan jamuan akhir tahun BSS... banyak acara yang dapat anda tonton dan sertai.... marilah kita sama-sama mengeratkan silahturahim di antara ahli-ahli bss yang telah sama-sama berjuang dalam membanggunkan persatuan ini.......Jika anda berminat untuk bersama kami...sila lah datang...... kehadiran anda amatlah kami hargai...

TARIKH : 31 October 2009
TEMPAT : HALL 1 block A UNITAR
MASA : 2pm - 4 pm
YURAN : RM 10- ahli yang berdaftar RM15-bukan ahli......
Jika ada sebarang masalah atau keraguan sila hubungi : Lane -013-3057905

Monday, October 12, 2009

FROM MY HEART-THANKS A MILLIONS TO ALL..

SALAM PERMUAFAKATAN BUAT SEMUA....

  • sekalung terima kasih buat individu2 yg banyak membantu sy sepanjang perlaksanaan Bengkel Bersama Fomca.....
  • kerjasama anda sepanjang perlaksanaan program ini amat saya hargai....
  • semoga kita dapat berkerjasama lagi di lain event..tetapi terus terang utk menjadi sorg pengarah program amat payah..bagi anda yg tidak pernah merasai beban ini mungkin mudah saja bagi anda... tapi susah utk diluahkan apa sebenarnya yg berlaku.
  • bagi saya..seorang pengarah program kena jaga hati semua pihak, terlalu payah utk menjaga hati semua orang.. sehinggakan kita terpaksa melukakan hati sesetengah pihak....
  • mungkin ada yg tidak bersetuju dgn sy, tapi bagi sy itulah yg terjadi..
  • mungkin juga inilah kali pertama kita mengendalikan program yg dihadiri oleh persatuan besar oleh itu kita terlalu mengharapkan kesempurnaan..kita berjaya kawan2...
  • ApapunTAHNIAH kepada anda semua atas kommetmen anda terhadap program ini...
  • tiada istilah pilih kasih bagi saya sepanjang menjalankan program ini..kebanyakan kerja sy yg uruskan bersama individu2 yg boleh sy percayai.
  • sy harap tiada yg berkecil hati sepanjang menjalankan program ini..kalau ada pun adat manusia tiada yg sempurna...
  • jangan letakkan kesalahan di bahu individu lain.. saya tahu banyak kelompongan,bnyk kekurangan sepanjang program ini namun sy tetap bersyukur kerana program ini berlangsung dala keadaan yg tenang...kita tidak blh memuaskan hati semua orang...
  • kalau ada tersilap kata, terkasar bahasa, tertinggi suara, dan terguris hati mohon dimaafkan...biasa lah budak baru belajar...
  • semoga BSS terus maju... "KAMEK BAH"

Thursday, October 1, 2009

ITU AKU....

BENGKEL PERUBAHAN BERMULA DENGAN SAYA
SEMPENA
3K (KEMPEN KONSUMER KEBANGSAAN)
ANJURAN
FOMCA
(Gabungan Persatuan-Persatuan Pengguna-Pengguna Malaysia)

DENGAN KERJASAMA
UNITAR Borneo Student Society (BSS)

TEMPAT:
HALL 1, BLOK A
UNITAR KELANA JAYA


TARIKH:
10 OKTOBER 2009 (SABTU)

AKU NOY HUH....Selaku PENGARAH PROGRAM untuk bengkel bersama FOMCA..
Banyak perasaan yg aku rasai...antaranya...
  1. KEPENATAN...tak dapat disangkal lagi...
  2. TERPAKSA MENGENEPIKAN INDIVIDU YG AKU SYG HUHUH (kdg2 tak sempat bls msg, call pun tak angkt huhuhu....jgn panik aku ckp psl my mom heheh)
  3. TIADA KESEMPATAN UNTUK MELIHAT-LIHAT BUKU2 NOTA YG BERLAMBAK TUE..
  4. KADANG2 DLM CLASS PUN AKU STILL BLS MSG ANAK2 BUAH AKU UTK KELANCARAN PROGRAM (tipu sana sini heheh)
  5. TIDUR LEWAT (kdg2 tak dpt tido sampai pagi huh)
  6. AKU SELALU BUAT ORG MARAH KAT AKU HUHUH (jgn mrh syg heheh)
  7. MID-TERM&QUIZ SECARA MENGEJUT TANPA PERSIAPAN (aku hadapi dgn tenang dan berkeyakinan hehe)
  8. KADANG-KADANG LEWAT BALIK RUMAH...
  9. TENSION,STRESS,MAGRIN SEMUA DTG MELANDA HUHU....
  10. KADANG2 AKU BUAT2 LUPA BUAT HOMEWORK HEHE... (jgn mrh sir)
  11. TERASA NAK MENJERIT HUHUHU....(pas program nie aku nak melalak huh sape nak join isi borang kat aku ok)

P/S : APAPUN KEPADA SESIAPA YG TELAH BERDAFTAR BAGI PROGRAM INI, SAYA HARAP ANDA DAPAT HADIR SEKALIGUS MENYOKONG BENGKEL INI... SERIBU KEMAAFAN DIHULURKAN JIKA ADA SILAP DAN SALAH SEPANJANG KEBERLANGSUNGAN PROGRAM INI.....BIASALAH BUDAK BARU BELAJAR.... terima kasih pada individu2 yg banyak beri sokongan dan dorongan dalam menjayakan program ini ukie...