Google+ Badge

Sunday, February 17, 2013

Recently...

Recently got someone, ask me to update my blog frequently, WHY?... ooo that's the one who always scroll up and down these blog without I'am realizing them... its okay if you are really like it.. then here you go... enjoy your reading!

Review Believe In Miracles But Trust In Jesus By Adrian Rogers

March 9, 1999

Review Believe In Miracles But Trust In Jesus By Adrian Rogers Book Description 

You're on the job with a deadline looming. At a game with your team losing and only two minutes to go. Or at home with a houseful of children and company coming at 7. In the midst of it you laughingly proclaim, "I need a miracle!"

But you really mean it when the situation is critical--while sitting in a waiting room outside the I.C.U., while awaiting word about the latest company downsizing, or while in the long depression of losing a loved one.

It is then you need, not just a miracle, but God Himself.
This book communicates this at its core: Each divine miracle that occurs now--and that Jesus performed during His lifetime on earth--is intended to set your sights on the real answer to your need: the Savoir.


And many other signs truly did Jesus in the presence of his disciples, which are not written in this book: But these are written, that ye might believe that Jesus is the Christ, the Son of God; and that believing ye might have life through his name. --John 20:30-31
As Scripture says, the seven miracles that the apostle highlighted in the book of John were intended as signs. They carried a message--proof that Jesus was who He said, the Son of God.

These "miracles with a message" from 2,000 years ago hold great relevance for you today. They serve as signposts pointing to Jesus, showing that He was and is God's answer to your deepest need. To your disappointments, doubts, disabilities, desires, despair, darkness, and death.

While this book studies those seven key miracles, its overriding message is that God performs miracles--then and now--for one reason. Dr. Adrian Rogers puts it this way: "Believe the miracles, but trust in God. Their purpose is to deepen our trust in Him, not in the miracles themselves."
This thought-provoking, popularly written book will change the way you view God and His work in our lives.


*Actually I brought this book for my brother, in the meantime I've also has read this book, it looks very interesting to know and for shared information.. Hopefully he will like it for reading and his research reference. 
  

Wednesday, February 13, 2013

Tuesday, October 27, 2009 (SEORANG TEMAN)


Tuesday, October 27, 2009

*Copy & Paste my old blog posts*


"SEORANG TEMAN"

NAMA:NOYIHIN BT SANGKONG
ASAL:SABAH
UMUR:21 TAHUN (sekarang hampir 25 tahun)
COURSE:DIPLOMA IN TOURISM MANAGEMENT 
(sekarang BACHELOR OF HOSPITALITY & TOURISM MANAGEMENT)
CIRI-CIRI:EDUCATED,TEGAS,AGAK KASAR,EMOTIONAL,DEDICATED.
KEISTEMEWAAN:PANDAI MENYANYI
  • HAAA..Tue laa yg dipublishkan oleh cik CT IDA kita kat blog dia huhuh..
  • ciri2 aku tue...tak nak komen banyak laa coz Absolutely correct huuhuu...
  • Cik IDA nie cukup kenal siapa NOY yg sebenarnya hahah..(yuppp)
  • Dah setahun lebih berkawan rapat dgn dia, ktorg selesa utk sharing cerita suka duka bersama-sama..(agak2 sekarang dah berapa tahun dah ehehehh)
  • So if korang ada kemuskyilan tentang diri ini sila tanya kat dia heheh...terutamanya pada org2 yg berminat utk mengenali aku hahah...bole tak IDA? 
  • Yang aku paling suka tue dia ckp aku pandai menyanyi heheh..nak ajak karaoke sila lah sms aku hehe any time for that's ukie....
  • Yang lain semuanya BENAR tiada sebarang penipuan dan penambahan berlaku disitu huhuhu.
KOMEN NOY-psl ciri2 aku yg ida ckp kat ats tue..
  1. KASAR> mmg kasar, kdg2 saya tak sedar pun yg saya dah tercakap sesuatu yg menyakitkan hati org lain..(i'm sorry)...
  2. TEGAS> yaa mmg tegas.. if saya ckp NO..mmg tidak lah jawabnya.. (yg kenal tue mmg dah agk dah jwbn aku kan)..
  3. EMOTIONAL> huhu saya mengaku IDA haha.. IF saya nak cerita sesuatu then cete tue ikhlas from my heart,berair mata kan IDA hehe..(die jatuh sendiri aku tak suruh pun die jatuh jugak hehe)..
  4. DEDICATED> hurm..apa nak cakap ar.. bila saya nak buat sesuatu saya kena pastikan semuanya berjalan dgn lancar..Apapun Thankz to all yaa who concern with me.. (terutamanya KO IDA huhuh)
  5. EDUCATED> Atas didikan Mami saya, jadilah Noy yang sekarang nie heheh.. (PEACE no war!!)


    *P/S: Tiba2 nampak post dulu2, Tuesday, October 27, 2009 agak menarik untuk dikongsikan semula dengan rakan2 blog masa kini dan sesiapa pun yang selalu meninjau blog Miss YonYi tanpa aku sedari :-)... Agak rindukan zaman2 semasa menjadi budak Diploma di Kelana Jaya dahulu 08-10 tetapi zaman2 buat Ijazah di Kota Kinabalu 11-13 pun tidak kurang menariknya... apabila bertemu kembali dengan individu2 yang pernah menjadi sebahagian dari diri rasa diri dihargai....

Ulasan Buku - Akulah Cinderella (Nozi Danisya)

Actually this book is belong with miss Noyien Sangkong my sister hehehe...She just lend to me last few week since i'm go to Sandakan for vacation... She said that the stories were interesting!  but there's no time for me to start my reading in Sandakan then when i'm come back from sandakan I starting my readings.... 
To all my dear novelist lover this book looks very interesting and the contents also not bad as well as if your are the followers of www.penulisan2u.com you'll find the short stories about the novel also....
Akulah Cinderella (Nozi Danisya) Synopsis

Nur Aisyah, gadis manis bertukar imej tomboi untuk mengelakkan diri daripada dibuli oleh orang kampung. Dia yang dipanggil Syah terpaksa berhenti sekolah dan bekerja untuk menyara lima orang adik-adiknya selepas kematian ibu bapanya. Pada malam semasa pulang bekerja, dia telah bertembung dengan kereta Shafiq yang membawa kepada pergaduhan besar di antara mereka. Semenjak itu, Syah mengisytiharkan perang ke atas Shafiq. Secara kebetulan juga Syah telah menyelamatkan nyawa Datin Zulaikha, seorang wanita kaya yang baik hati dan juga  ibu kepada Shafiq.  Kesengsaraan hidup Syah telah menyentuh hati Datin Zulaikha dan cuba untuk membalas budi baik gadis itu dengan mengambil Syah dan adik-adiknya sebagai anak angkatnya tanpa pengetahuan lelaki itu. Bagaimanakah reaksi Shafiq?

“Apa ni? Nak cari gaduh ke?”
“Apa dia? Aku buat apa?”
“Kau luku kepala aku tu kenapa?”
Bolehkah mereka berdamai? Bolehkah Shafiq menerima Syah dan adik-adiknya? Adakah Syah akan selamanya menjadi tomboi dan bersikap dingin dengan Shafiq?
‘Akulah Cinderella’ ada jawapannya.

*Novel ini menarik....it's a wonderful moment to a girls who wish to be a Cinderella even tough in short times... then it becomes real... how it could be heheheh...no answer...

Novel Cinta Tak Beralih By Hezzy Azra


Sinopsis Novel Cinta Tak Beralih By Hezzy Azra 

BILA hati asyik diusik rindu, jiwa sering dibelai debaran... perasaan apa lagi yang sedang dilanda gelora kalau bukan cinta? Larra Kirana bahagia dengan rasa indah yang dimilikinya itu. Menatap Shaqril yang sering lalu-lalang di hadapan kedai dobinya dari jauh sudah cukup untuk merawat kerinduan itu. Berbalas senyum sahaja sudah hebat dia diamuk oleh rasa gemuruh. Tidak sangka hubungan mereka terjalin selepas Shaqril menghantar kemeja untuk dicuci. 

Detik demi detik memekarkan cinta di hati, sedangkan Shaqril sebenarnya dalam dilema. Kasihnya melimpah untuk Larra, walhal dia tunangan Balqis. Jodoh yang diatur keluarga tidak mampu dibantah. Hari yang dilalui amat menyeksakan. Shaqril berharap sesuatu akan terjadi agar cintanya terhadap Larra tidak berakhir. Moga Larra tidak menyalahkannya andai rahsia tersingkap. Namun dia harus berlaku jujur, tak ingin melukai hati Larra lebih dalam lagi.



*Selesai pembacaan hati terusik dengan kata-kata yang tersirat dalam novel ini, benarkah cinta itu takkan beralih? kepada penulis ilham anda dalam berkarya mengusik jiwa pembaca.....

Sunday, January 13, 2013

thank you lord....

I would like to thank to GOD for make me as I  am now.. to my family thank you for your kindness, support, loves, and everything.. To my PAST, TODAY and PRESENT special beloved ones I really love you... Thank you for your never endings love.... with hopes that we are BELONG TOGETHER....